Afspraak maken? 06 303 372 49

De opbouw van een Yoga les

Wat kun je verwachten in een Yoga les!

De opbouw van een Kundalini Yoga les bestaat uit de volgende elementen: 

  • Intunen:

Intunen is nodig om tot rust te komen. Je zit op je matje, eventueel ondersteunt door kussentjes om je ondersteuning te bieden. Je maakt je ademhaling rustig en diep van en naar je buik toe en daarnaast leer je om je houding te verbeteren. Er worden verschillende ademhalingstechnieken gebruikt bij Kundalini Yoga. In de les word verteld waar ze goed voor zijn.

  • Warming up

De warming up is nodig om je lichaam voor te bereiden voor de komende oefeningenserie, de zogenaamde Kriya. Kriya betekent "actie". De oefeningenserie helpt je op een bepaald gebied in je lichaam.  

  • Oefeningen serie. 

De oefeningenserie helpt je op een bepaald gebied in je lichaam. Dit kan zijn voor bv het versterken van je rug, schouders, nek problemen maar ook  als je bv slaap of menstuatie problemen hebt. Door de oefeningen kan het weer soepeler en beter gaan aanvoelen. Er zijn oefeningen series voor werkelijk alles. Tevens word door het rekken en strekken van spier groepen je lichaam versterkt, je conditie verbetert en de doorbloeding gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd. Je bouwt het geleidelijk op.

  • Ontspanning

Bij de ontspanning ga je liggend op je matje, eventueel ondersteunt met kussentjes, je lichaam laten herstellen van de oefeningenserie. Met yoga muziek op de achtergrond is het een heerlijk rust moment in de yoga les. Na enige oefening kun je een diepe ontspanning ervaren.

  • Meditatie

Mediteren kun je leren! Een kwalitatief sterk bewustzijn bereik je door meditatie. Door meditatie leer je je gedachten en emoties te observeren, en ervaar je dat die gedachten verschijnen en weer verdwijnen. Het gaat erom dat je je "ik" leert observeren. En dat geeft bevrijding en inzicht!

  • Afronden / afsluiting

 

Heb je zin om nog even na te zitten?

Dan ben je van harte welkom om een kopje yogi thee mee te drinken!